5 tips om stress klachten te verminderen

Gezonde voeding

Het is zó fijn om een lekkere zoete of ongezonde snack te eten wanneer je weer een stress moment voelt in je lichaam. Je zult je tijdelijk even heel goed voelen doordat je lichaam een flinke energie boost krijgt, maar uiteindelijk resulteert dit meestal in een lusteloos gevoel wat jouw lichaam alleen maar uit balans brengt. Dit kan er voor zorgen dat jij eerder vatbaar bent voor een stressvolle situatie. Door gezonde voeding tot je te nemen, voel jij je zowel geestelijk als lichamelijk fitter en hou je je energieniveau goed in balans. Waardoor jij ook makkelijker met een stressvolle situatie om kunt gaan. Drink daarbij dagelijks 1,5 liter water om jouw lichaam te zuiveren van alles wat jouw niet meer dient. Voldoende water drinken geeft je lichaam namelijk weer nieuwe energie. 

Affirmaties

Het gebruik van affirmaties kan jou helpen je leven gemakkelijker te maken. Affirmaties zijn positieve en bekrachtigende woorden die in de tegenwoordige tijd worden gebruikt. Dus je gebruikt de woorden alsof het al zo is. Wanneer jij de affirmaties blijft herhalen, kun jij je gedachten over jezelf positief veranderen. Gebruik daarbij je gevoel. Zodra jij de woorden diep van binnen kunt voelen, dan ontstaan er echt wonderen en kan jij het leven creëren wat jij zelf zou willen. Om stress te verminderen kun je bijvoorbeeld de volgende affirmaties gebruiken:

  • Ik ben ontspannen
  • Alles komt altijd goed
  • Ik heb alle spanning in mijn lichaam los gelaten
  • Ik vertrouw op mijzelf
  • Ik geloof in mijzelf
  • Ik heb zelfvertrouwen 

Om het optimale resultaat te behalen, wordt aangeraden de affirmaties elke dag met regelmaat te herhalen. Help jezelf elke dag herinneren aan de affirmaties door ze te noteren op een briefje en deze vervolgens op te plakken op je spiegel. Na een aantal maanden ga je de resultaten opmerken. 

Mediteren 

Geef jezelf af en toe een rust moment door naar binnen te keren en je bewust te worden van de gedachten en gevoelens die je momenteel ervaart. Gedachten hebben ontzettend veel kracht wanneer er een emotie aan gekoppeld is. Met negatieve en/of angstige gedachten ervaar je veel stress in je lichaam. Per dag hebben we gemiddeld tussen de 40 en 60 duizend gedachten, zowel positief als negatief. Door te mediteren verlaag je je bloeddruk, je hartslag en krijg je meer rust in lichaam en geest. Neem iedere dag 10 minuten de tijd om in jezelf te investeren, zodat jij je meer ontspannen zult voelen. Ga liggen of zitten in een rustige omgeving waar je niet gestoord kunt worden, en probeer je de gedurende 10 minuten te focussen op jouw ademhaling. Door de focus te brengen naar jouw ademhaling, zal jij je gedachten alleen waarnemen. Je kunt er van een afstand naar kijken, waardoor al die gedachten niet zo veel kracht meer hebben. Door dit geregeld te herhalen, train je je hersenen om jouw gedachten beter te observeren en te leren begrijpen. 

Access Bars 

Heb jij vandaag ook weer zo’n dag dat alles even niet mee zit en voel jij onrust in je lichaam? Of ben je weer ontzettend veel aan het piekeren en ervaar jij stress omdat je voor bepaalde moeilijke keuzes staat? Het leven bestaat alleen maar uit keuzes maken en dit kan veel stress met zich mee brengen. Maar weet dat je elke 10 seconden weer een ander besluit kunt maken. Door gezonde keuzes te maken ervaar je ook een ontspannen gevoel in je lichaam. Je lichaam is zo uniek! Wanneer jij een stressvolle periode ervaart, zal je lichaam jou verschillende signalen geven dat je misschien even een stapje terug moet doen. Alleen de vraag is: wil jij die signalen wel zien? Een Access Bars behandeling kan jouw heel goed ondersteunen in een stressvolle periode. Het zal jouw heel veel rust en ruimte geven in lichaam en geest. Doordat er oude programma’s worden opgeruimd die jouw niet meer dienen, denk hierbij aan stressvolle gedachten en gevoelens, komt er weer ruimte vrij voor nieuwe ideeën en gedachten, waardoor jij een heel andere realiteit voor jezelf kunt creëren. 

Beweging 

Herken jij ook die momenten dat je aan het begin van het nieuwe jaar staat.. een nieuw jaar, nieuwe ronde, nieuwe kansen! Je bent ontzettend gemotiveerd om te beginnen met sporten! De eerste weken zit je heerlijk in de flow en merk je dat je lichaam een enorme boost aan energie heeft. Maar toch merk je dat je motivatie weer minder wordt na een aantal weken. Misschien ervaar je stress op je werk of in je privé leven. Dan ben je toch eerder geneigd om het sporten een keer over te slaan, en lekker op de bank te gaan zitten met een heerlijke zak chips. Daarin ben je vast niet de enige. Ook ik ken deze momenten. Maar probeer voor jezelf structuur te creëren, door wekelijks te sporten. Tijdens het sporten komt namelijk het welbekende endorfine stofje vrij, waardoor je een meer positief en vrolijker gevoel zult ervaren. Doordat je je focus richt op het sporten, zal je stress aanzienlijk snel verminderen, waardoor je weer meer rust ervaart in lichaam en geest. En daarbij geeft het je zelfvertrouwen ook een heerlijke boost! Want zeg nou eerlijk: Jij wilt je toch ook lekker fit voelen? 

Volg je mij al?

Social Media

Zorg dat je op de hoogte blijft van posts!

Hoe kan ik je helpen?

Wil je meer informatie?

Heb jij een vraag over een specifieke klacht die jij ervaart? Ik beantwoord graag al je vragen. Stuur gerust een mail naar: info@danielletigelaar.nl